Happier Life fit-tip

Iedere week een Happier Life fit-tip voor een actieve, energieke en bewuste leefstijl. Deze week: Verbeter je core-stabiliteit!

Een goede core-stability?!

Een platte buik, zichtbare buikspieren of een slanke taille? Veel vrouwen zien dit als ideaal beeld en doen eindeloos buikspier oefeningen, volgen het zoveelste crash dieet, met resultaat?!

Met deze tip wil ik juist hele andere voordelen een goede core-stability uitleggen. Als je het mij vraagt is dit ook een veel positiever uitgangspunt richting jezelf en om die reden ook extra stimulans om deze oefeningen te doen of te combineren met andere workouts. Het resultaat zal vanzelf zichtbaar worden in combinatie met een gezond voedingspatroon.

Voordelen van een goede core-stability

  • Het verbeterd je houding, je staat rechtop(waardoor je slanker lijkt)
  • Het verbeterd je sportprestaties. Doordat je betere houding hebt voorkom je hiermee blessures, ook het uitoefenen van je sport wordt gemakkelijker, waardoor je sneller resultaat krijgt.
  • Je krijgt minder of minder snel last van rug, heup of knie blessures.
  • Het vermindert stress in je lichaam. Een zittend beroep? En een slechte houding is stressvol voor je lichaam, zoals je al hebt gelezen aan het begin. Voor iemand die weinig sport of beweegt, adviseer ik om minimaal 3 keer per week core en balans oefeningen te doen.
  • Het verbeterd je spijsvertering. Doordat je je core verstrekt, rechter op loopt en zit, kunnen organen beter hun werk doen. Hierdoor krijg je een plattere en minder opgeblazen buik.

Een voorbeeld van verschillende oefeningen die je overal en altijd kunt doen.

Core workout: Herhaal deze oefeningen 5 keer om de dag.

  • high plank
  • Low plank
  • Side plank
  • Bycicle crunch
DSC_0003
30 sec Hoge plank: handen schouderbreedte, voeten smal naast elkaar, me navel is in. Let op! Billen steken niet omhoog of hangen laag boven de grond. Makkelijk: knieën op de grond.
DSC_0005
30 sec lage plank: steun op je onderarmen en tenen. Makkelijk: knieën op de grond.
DSC_0008
30 sec Side plank: steun op je onderarm, heupen de grond en je lichaam is een zijwaartse plank. Makkelijk: met je knieën op de grond.
DSC_0027
20 keer crunch. Plaats je handen achter je hoofd en beweeg je bovenlichaam: borst en schouders omhoog en weer naar de grond.

 

 

Je core-stabiliteit verbeteren tijdens floatfit®?