Yoga bij Happier Life: alles behalve standaard

Niet geheel nieuw, maar toch een beetje. Yoga bij Happier Life. Vanaf Januari geeft Bianca een reeks yoga lessen. Ideaal als je nog niet heel erg bekent bent met Yoga, of als je nieuwsgierig bent. Bad-Ass yoga! Een mix van yoga, fitness en cardio in 1 work-out.

Let’s go YOGA!

De laatste tijd is yoga een ‘trend’ en ontdekken steeds meer mensen de voordelen die het met zich meebrengt.

Wat te denken van positieve lichamelijke ontwikkelingen: je lichaam wordt flexibeler, mobieler, of je krijgt meer lichaamskracht en controle met name in de core. Dat laatste is Het deel van het lichaam dat centraal staat voor balans en zelfvertrouwen. Maar het draait niet alleen om de pluspunten voor je lichaam. Ook de mentale voordelen spelen een rol in het bezoek aan de yogaschool. Het beoefenen van yoga vermindert stress en werkt ontspannend voor zowel lichaam als geest.

Yoga is al jaren een onderdeel van mijn Happier Life. Welke vorm is mijn favoriet? Ik houd ervan om yoga te mixen met andere vormen van beweging. Dat kan de ene dag misschien een rustigere serie met veel stretch- en balansoefeningen zijn. En de andere dag combineer ik yoga met een kettlebell- of HIIT-training. Ik vind het belangrijk om hierbij goed naar mijn lichaam te luisteren of een work-out te doen waarbij m’n geest ontspant.

De mix van verschillende soorten van training tijdens deze work-out zijn uitermate geschikt voor iedere vrouw. Door de korte kracht en conditionele oefeningen toe te voegen aan yoga  worden er diverse hormonen gestimuleerd die een positief effect hebben op zowel Body als Mind. Doordat er in de waming-up gewerkt wordt met basic yoga oefeningen die veelal gericht zijn op lichaamsbewustzijn en niet op prestatie creëer je een positieve ‘state of mind’. Dit kan ik! Hierdoor verbeterd je houding in het algemeen. Na de warming-up wordt er afwisselend gewerkt met body-weight oefeningen , cardio en oefeningen met bijvoorbeeld dumbells. Als afsluiting stretchen, relaxen en een gezellig praatje.

BAD ASS Yoga 

Happier Life trainingen zijn -alles behalve standaard-. Bad-ass Yoga is een uitdagende mix van basic yoga oefeningen, gecombineerd met fitness en cardio waarbij je werkt aan kracht, balans, core stabiliteit en ontspanning. Mijn ervaring en yogastijl:

Tijdens de opleidingen hormoontrainer en detoxcoach kwam ik in aanraking met yoga. Puur omdat dit het meest voorkomende advies was voor veel mensen om hun leefstijl te verbeteren. Ik wilde me er daarom meer in verdiepen en heb een opleiding tot yogadocent gevolgd om de technieken te leren. Een opleiding waarbij je vooral je eigen stijl kon ontwikkelen en dat was me al snel duidelijk: BAD ASS YOGA!

Uitdagend, verrassend, met aandacht voor Body & Mind. Je kent het vast wel, YIN en YANG, water en vuur, mannelijke of vrouwelijk, STOER & SEXY. In mijn yogaflows gaat het om connectie maken met deze tegengestelde energieën, connectie maken met jezelf en de wereld om je heen. Ik houd van basic yoga oefeningen, waarbij je heel bewust met je lichaam kunt bezig bent. Dit zijn oefeningen die met name de core versterken, waardoor je houding, beweging maar ook je zelfvertrouwen verbeterd. De zonnegroet is altijd het onderdeel waar we mee beginnen en daarna zeg ik: laat je verassen.

Meedoen met Bad Ass Yoga?

Lessen op het rooster voor de aankomende periode jan-feb:

Zaterdagochtend 09:00 – 10:00u. Sportcomplex De Hoornse vaart (spiegelzaal)

Zondagochtend 09:15 – 10:15u. Fort Kijkduin den Helder

Aanmelden kan vanaf 9 januari via lessen.happierlife.nl. Een losse les kost €9,- , als member €6,40. Bad Ass Babes Club  members krijgen voorrang op het inschrijven en voordeel op het lesaanbod. Word member van de Bad Ass Babes Club en krijg al eerder toegang tot de exclusive trainingen.  Zie meer info hier 

 

Bestand 18-08-17 09 36 23
FloatFit yoga Blooming Hotel
Bestand 18-08-17 09 36 41
Beach Yoga
Ideeën, of vragen?

Hoe we dat doen


Mindful training

Mindful training maakt je bewuster van jezelf en de connectie tussen Body & Mind. Mindful training

Get Fit with HIIT

High Intensity Interval Training Get Fit! Get Fit with HIIT