Vrouwen willen meer ME-Time!

Let’s be real... Ken je ook van die dagen dat je van alles aan het doen bent, maar nergens aan toe komt? Het huishouden, je kinderen, werk, sociale contacten bijhouden. En ja, als je een beetje van deze tijd bent, eet je super gezond, probeer je naar de sportschool te gaan of ga je een rondje hardlopen met vriendinnen.

Tijd voor jezelf!

Een paar maanden geleden stelde ik deze vraag in mijn besloten Facebook groep. Wat zou je op dit moment heel graag willen? Met als opties:

  • Lekker in je vel zitten en een paar kilo’s kwijt
  • Minder stress ervaren
  • Meer tijd voor jezelf

Het meest gekozen was….. meer tijd voor jezef. Op de tweede plaats kwam, ‘minder stress ervaren’ en het minst gekozen, ‘lekker in je vel zitten en een paar kilo’s kwijt’.

Het verbaast mij niks, want zodra je meer tijd hebt voor jezelf, ervaar je minder stress, zit je automatisch lekkerder in je vel en raak je die extra kilo’s vaak snel kwijt. Kortom; body en mind zijn met elkaar in balans. Het heeft mij gelijk aan het denken gezet en ik vond dit een perfecte thema voor een nieuw programma: 28 Days to a Happier Life.

Let’s be real… Ken je ook van die dagen dat je van alles aan het doen bent, maar nergens aan toe komt? Het huishouden, je kinderen, werk, sociale contacten bijhouden. En ja, als je een beetje van deze tijd bent, eet je super gezond, probeer je naar de sportschool te gaan of ga je een rondje hardlopen met vriendinnen.

En toch… Ondanks al je pogingen om gezond en bewust bezig te zijn, voel je je niet echt fit. Af en toe heb je hoofdpijn, voel je je futloos en chagrijnig, heb je een enorme trek in zoet, kun je niet in slaap vallen of word je ‘s ochtends met moeite wakker. Er is geen reden voor paniek, want je bent niet ernstig ziek. Maar poehpoeh… Je bent wel heel erg blij als de dag voorbij is en je eindelijk op de bank kunt ploffen met de beentjes omhoog. Al die pogingen om je fitter te voelen lijken te mislukken of houd je niet lang vol.

Tijd voor verandering, vind je ook niet? Maar hoe? Waar te beginnen? Moet je dan alles uit handen geven en overal mee stoppen? Zo rigoureus hoeft het helemaal niet. En nee, je hoeft je er écht niet schuldig te voelen! Het is ook geen overbodige luxe en je bent al helemaal niet egoïstisch bezig. Relax je niet, of te weinig, dan raken je lichaam en geest uit balans. Oververmoeidheid en overspannenheid liggen op de loer. En in het ergste geval zelfs een burn-out. Goed om te weten: dit geldt niet alleen voor mensen die een stressvolle baan hebben en/of veel uren draaien!

Tips 

Ben je eraan toe om jezelf meer tijd te gunnen? Ik geef je 3 tips waarmee je direct kunt starten:

1) Tijd voor jezelf is essentieel voor een goede gezondheid. Het is dé manier om te ontspannen, stress kwijt te raken, of jezelf te ontwikkelen en inspireren. Minimaal 30 minuten per dag is al een mooi begin. Hoe ontspan jij? Wordt je relaxed van het lezen van een boek, of juist onrustig? Tip 1 is dus: wat betekent voor jou ontspanning? Wanneer merk je dat je met gedachtes even helemaal ergens anders mee bezig bent waardoor je je energieker of creatiever voelt?

2) Gun jezelf dit moment en de tijd waar jij zoveel behoefte aan hebt. Steeds maar blijven zeggen tegen jezelf dat je geen tijd hebt, je agenda toch volproppen met nog meer afspraken, of erover blijven fanatseren. Dat schiet niet op! Prik een moment op de dag (ja, elke dag) waarvan je weet dat het ook echt kan. Deze 30 minuten zijn van jou. Misschien wel s’ochtends vroeg als iedereen nog slaapt. Het lijkt idioot vroeg o mom 6:00 op te staan, maar het is misschien wel jóuw moment van de dag. Rustig een kop koffie, krantje erbij, of mediteren in de tuin. Als je een avondmens bent kies je voor de avond. Sluit je da nook echt even af. Ga op zolder yoga doen, of een boekje lezen op bed. Misschien tuinieren. Informeer je gezin hierover. Ze moeten weten dat je nu even niet gestoord kan worden.

3) Ontdek waar jij HAPPIER van wordt. Het zit hem vaak in hele kleine simpele dingen, die je snel over het hoofd ziet, waar je niet bij stil staat, of bent vergeten. Je hoeft niet per se een hele dag naar een kuuroord te gaan om te ontspannen( mag wel als je dit graag doet). Maar wat ik hiermee wil zeggen is dat je heel gemakkelijk meer tijd voor jezelf kunt creëren door meer aandacht te hebben voor de dingen om je heen die je inspireren of die je graag doet. Muziek, boeken, plekken, mensen, beelden, geur, kleur, creatief……etcetera. Steeds als je merkt dat je er een fijn en prettig gevoel van krijgt is dit iets wat je vaker kunt doen, of waar je jezelf meer in kunt verdiepen. Wat ook helpt; ga terug naar je kindertijd. Wat deed je graag toen je klein was? Knutselen, schrijven, met dieren bezig zijn? Neem er de tijd voor!

Drie tips om te beginnen. En voor deze tips hoef je nog niet eens gelijk de deur uit, dat scheelt je ook weer tijd.

28 Days to a Happier Life

Mijn nieuwe online programma 28 Days to a Happier Life is een laagdrempelig plan van aanpak naar een gezond leven waarbij body & mind in balans zijn. Het helpt je te ontspannen en stressvrij te leven, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe inspiratie, creatieve ideeën en realistische doelen die behaald kunnen worden. Een cadeautje voor jezelf al vanaf €24,95  Gun jezelf vandaag nog meer ‘me-time’!

Bestel online 28 Days to a Happier Life