Mijn Fit journey

Van geen trappetje op kunnen gaan, naar het doen van een obstacle run! Door de fysieke en mentale journey kreeg niet alleen mijn gezondheid, maar mijn hele leven een boost. Met steeds een beetje meer zelfvertrouwen op zak, ging ik meer uitdagingen aan.

Afgelopen week kreeg ik een herinnering van facebook van een post 10 jaar geleden. ‘Turning I can’t into I can’.. ik neem je weer even mee terug in de tijd en het begin van mijn Happier Life.

Van geen trappetje op kunnen gaan, naar het doen van een obstacle run! Door de fysieke en mentale journey kreeg niet alleen mijn gezondheid, maar mijn hele leven een boost. Met steeds een beetje meer zelfvertrouwen op zak, ging ik meer uitdagingen aan.

Opleidingen volgen bijvoorbeeld, waar ik me vroeger niet goed genoeg voor vond. Daardoor groeide mijn bedrijf en kon ik ook andere vrouwen en fitness instructeurs gaan coachen.  Ik leerde balans te creëren en bewuste keuzes maken. Mijn totale zelfbeeld veranderen en ik voelde me weer goed.

Mijn fit journey startte na een lange periode van schildklier problemen na de geboorte van Luna. Op het eind kon ik geen trappertje meer op zonder enorm buiten adem te zijn, was ik steeds moe, er moest iets veranderen.

Ik wilde geen medicijnen meer en zocht naar een andere manier om beter te worden. Via via kreeg ik een tip om eens een onderzoek bij een mesoloog te doen en zo startte mijn fit journey. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ik een lactose intolerantie had en een ongezond voedingpatroon in combinatie met stress ervoor zorgde dat mijn lichaam compleet uit balans was en ik continue in overlevingsstand stond.

Ik kreeg een lijst met supplementen en dingen die ik wel en niet meer mocht eten. Boekweit pannenkoeken???!!! Speltbrood???

Grappig , want tegenwoordig is dit allemaal vrij ‘normaal’, maar ik moest toen mijn speltbrood speciaal bestellen bij de supermarkt. In het begin was het erg wennen, maar omdat ik me na 2-3 weken duidelijk beter begon te voelen, werd het makkelijker. Al snel gaf ik ook mijn eigen draai aan de voedingsadviezen en begon ik zelf recepten uit te proberen.

Ik leerde hoe belangrijk het was om de juiste combinaties te maken met koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Niet alleen paste ik mijn voedingspatroon aan, ik begon ook met het beoefenen van Yoga en at-home workouts. Om weer sterker te worden deed ik oa oefeningen met gewichten en ik vermeed trainingen die juist erg stressvol waren. 

Dit was het begin van o.a mijn eigen concept; Bad Ass Yoga en de lifeguide 28 days to a Happier Life.

In deze periode deelde ik vaak  recepten en video’s van de oefeningen die thuis deed en kreeg ik daar vaak vragen over.


E-Book: 28 days to a Happier Life 

  • In het boek ga ik dieper in op de onderwerpen voeding, mindset en ontspanning. Het boek geeft je allerlei praktische tips en opdrachten voor thuis
  • Maak kennis met Yoga en start je eigen ‘ daily’ routines
  • Workout schema’s en uitleg
  • Oefeningen om zelfbewuster te worden
  • Start met mindful eten
Note: ik wil benadrukken dat het hierbij gaat om algemene leefstijladviezen.

 

Hoe kun je dan gezonde (eet)gewoontes creëren, die voor JOU werken? Waardoor je lekker in je vel zit en je energiek voelt.

Met mindful eten focus jij je op het creëren van gezonde gewoontes die je dagelijkse kunt toepassen. Daarom is het geen dieet! Bij een dieet gaat het vaak om tijdelijke, soms drastische veranderingen. Veranderingen die veel wilskracht vereisen en daardoor soms lastig vol te houden zijn. Een dieet kan je ook structuur geven en dit is wat veel vrouwen fijn vinden, maar zodra de structuur verandert door vakantie, feestjes, weekend, verjaardag, “ach doe gezellig mee”….je weet wel. Dan wordt het lastig! Het begint met een dag, paar dagen even minder streng zijn en vervolgens ben je terug bij af.

⇒MINDFUL ETEN EN BEWEGEN

  • Breng je hormonen in balans
  • Meer ontspanning en rust
  • Verbetering van slaap en herstel
  • Gezonde relatie met voeding

Heb je al diverse diëten en/of sporten geprobeerd, maar lukt het je niet om het vol te houden, of krijg je niet het gewenste resultaat? Wil je op een gezonde manier eten en het sporten (weer) leuk gaan vinden? Dan is dit misschien wat voor jou.  Woon je in de kop van Noord-Holland, kom dan lekker bij mij sporten, klik hier.

Nieuwe leden ontvangen de guide 28 days to a Happier life gratis bij het afsluiten van een abonnement (zomeractie 2024).