Happier Life Fit-Tip tegen cellulitis

Heb jij soms vermoeide en zware benen, of die vervelende cellulitis? Probeer dan eens het volgende uit: je huid droog borstelen. Dit is 1 van de technieken die ik adviseer voor bovenstaande klachten.

Heb jij soms vermoeide en zware benen, of die vervelende cellulitis? Probeer dan eens het volgende uit: je huid droog borstelen. Dit is 1 van de technieken die ik adviseer voor bovenstaande klachten.

Droog borstelen is eigenlijk niets anders dan de droge huid met een harde borstel borstelen. Op zich niet zo vreemd, want de huid is ook een orgaan zoals de darmen en lever. Indien we deze niet van afvalstoffen ontdoen, worden deze weer door de huid geabsorbeerd. Weg met die afvalstoffen dus! Door het borstelen stimuleer je de ontzuring en daarmee ontgiftiging van de huid. Je stimuleert de doorbloeding, de stofwisseling, je verwijdert dode huidcellen, stimuleert cel vernieuwing en houdt de poriën van de huid open. Hierdoor zal de huid in staat zijn afvalstoffen en opgehoopte gifstoffen beter af te voeren in plaats van op te nemen. Bovendien wordt de huid strakker, zachter en gladder.

 

Hoe doe je het:

  • Borstel de huid dagelijks ongeveer 5-10 minuten, bijvoorbeeld voor het douchen. Borstel altijd naar je hart toe.
  • Borstel alleen de droge huid en begin bij de voetzolen.
  •  Borstel je buik met een ronddraaiende beweging met de klok mee. Besteed ook even aandacht aan je onderrug, net boven je billen, die heeft immers veel te verduren gedurende de dag.
  •  Besteed extra aandacht aan je oksels om de lymfeklieren daar te stimuleren. De lymfeklieren zijn er immers voor om vocht goed te kunnen afvoeren.
  • Borstel niet over een geïrriteerde huid of wondjes.
  • Borstel met een krachtige beweging en wissel ronddraaiende borstelbewegingen af met lange strijkende borstelbewegingen.
  • Reinig de borstel regelmatig met water en soda, niet met chemische schoonmaakmiddelen.

 Wil je meer handige tips en op de hoogte blijven van alle activiteiten van Happier Life? volg mij dan via Facebook