De nieuwe Wilma

Wilma viel 20 kilo af, maar dat is lang niet alles. Ze laat haar onzekerheid, emotie-eten, paniekaanvallen achter zich en veranderde niet alleen haar voedingspatroon, maar haar complete leefstijl. Lees haar hele verhaal.

Wilma is voor het Happier Life magazine geïnterviewd. Ze verteld openhartig haar verhaal.

 

1) Hoe ben je bij Happier Life terechtgekomen?

Door mijn zus José werd ik getagd in een Facebookbericht om mee te doen met Floatfit! Dat leek me ontzettend gaaf! Daarna bezocht ik de website van Happier Life en ging alles doorlezen. De website sprak me meteen aan. Dat kwam door de verhalen die erop staan, maar ook dat Bianca en Pascal je kunnen coachen op elk gebied.

Ik zat totaal niet lekker in mijn vel. Had last van angst- en paniekaanvallen, moeite om grenzen aan te geven en had een negatief zelfbeeld. Mijn dagen duurden lang en kostten veel energie. Ik was vaak erg moe. Was ook al meerdere keren flink afgevallen, maar kwam steeds weer aan. Eigenlijk zag ik het allemaal niet meer zitten. Maar nu wilde ik toch weer graag gezond leven en ervoor zorgen dat ik mijn doel ging halen. In augustus gooide ik mijn leefstijl om en nam de stap om af te vallen bij een gewichtsconsulente. Dat vond ik heel eng! Het klikte gelukkig goed en werd ook goed begeleid. Ik was 10 kilo kwijt en ik moest dus trots zijn! Alleen… Ik was totaal niet trots, zat nog steeds niet goed in mijn vel en had het zwaar. Ik merkte wel dat ik al minder moe was, kreeg meer energie.

In november maakte ik een eerste afspraak met Bianca. Dat was heel eng en spannend. Ik kreeg tijdens de eerste ontmoeting zelfs een paniek-/angstaanval tijdens de oefeningen. Ik dook in elkaar maakte mijzelf gek, was de controle kwijt over mijn lichaam en geest en ik raakte in paniek. Bianca probeerde de oorzaak te vinden. Ze stelde me gerust en toen herpakte ik mijzelf. En Bianca zei: ‘Je mag trots zijn op je overwinning!’ Ik meldde mij aan voor de personal training.

 

2) Wat is, of was je doelstelling en hoe heb je dit aangepakt?

Ik heb diverse doelstellingen, bijvoorbeeld aan mijn mindset werken door angsten achter mij laten, nieuwe leefstijl accepteren (-25 kg), lekker in mijn vel komen te zitten aan mijzelf werken. Door het gewoon te doen! Veel trainen met Bianca Landman, met haar tips en adviezen kom je een heel end. Ik train 1 of 2 keer per week buiten. Bianca begeleidt me erg goed. Ik ben bijvoorbeeld gauw afgeleid, daarom bedacht zij voor mij het thema ‘Focus’. Als ik mij Focus op een bepaalde oefening, dan lukt het mij beter. Je leert ook veel dingen met buiten trainen! Het kan erg leuk zijn, heeft Bianca mij laten zien. Ik geniet van de natuur en de mooie omgeving, en het weer. Leer dat sporten en bewegen ook leuk kan zijn. En elke week gaat het beter!

Nu leer ik beseffen dat ik trots mag zijn! Ik was vaak te streng voor mijzelf! Maar nu weet ik dat ik er ook mag zijn! Heb hulp gezocht met afvallen maar ook om fysiek fitter, sterker te worden en mentaal sterker worden. Werk aan mijn trotse houding. Wat ik leer tijdens de trainingen kan ik mooi in de praktijk uitvoeren. Zoals ‘nee’ zeggen, dat is al een hele stap voor mij.

 

3) Wat is je favoriete work-out?

Lastige vraag! Eigenlijk vind ik alles wel leuk. Nou ja, push-ups vind ik minder leuk. Maar verder alles wel. Buiten trainen vind ik bijvoorbeeld heel erg leuk met muziek. Dan denk ik aan een work-out met tabata of kettlebell. Maar mijn favoriet is FloatFit: iedere week iets meer durven te doen. Springen op de Aquabase bijvoorbeeld… Mezelf uitdagen!

 

4) Wat is jouw tip als ‘energieboost’?

Just do it! Dan krijg je extra energie terug! Ook al heb je geen zin, ben je moe of is er somber weer. Ga ervoor! Ga trainen! Het samen doen is zo veel leuker en gezelliger. Maar probeer ook alleen te gaan. Heb je gesport, dan geeft het voldoening. Je kunt trots zijn!

 

5) Wat is je plan voor 2017 en heb je advies voor anderen die willen afvallen?

Mijn plannen voor 2017 zijn:

Dingen ondernemen met of zonder vrienden.

Ik wil graag aanwezig zijn bij het Floatfit Bubbels evenement.

Op 21 en 22 januari ben ik samen met mijn zus aanwezig bij Happier life Active & Relaxed evenement. Eigenlijk ga ik nooit weg of heb ik eens een ontspannen dagje.

Aangezien ik in het afgelopen jaar 2016 zo goed bezig ben geweest, wil ik op deze manier doorgaan met mijn leven. Alleen dingen doen vond ik niet zo leuk, ik doe ook niet veel met mijn zus samen, omdat we ieder ons eigen weg gaan. We zijn allebei erg druk met van alles en nog wat. Nu maken we er een gezellig zussenweekend van met 2 leuke coaches. We kijken er dan ook erg naar uit.

Ik ga verder met mijn nieuwe leefstijl en wil nog 16 kg afvallen. Dan heb ik mijn streefgewicht behaald. Dat is mijn doel voor 2017. Zodat ik in de zomer misschien wel in een leuke bikini of zoiets durf te lopen (ook al vind ik dat nu nog eng…). Ik geloof in mijzelf en weet dat het mij gaat lukken! Ik heb nu geleerd om naar mijn eigen gevoel te luisteren en mezelf niet te laten beïnvloeden wat andere mensen willen, wat zij vinden of willen wat je doet. Sporten is voor mij ontspanning geworden en een uitlaatklep! Vroeger at ik mijn problemen weg. Nu sport ik of zet ik muziek op. Ik ben in april jarig, ik wil een workshop volgen bij Bianca. Spiegelen met paarden staat boven aan mijn lijstje! Je leert tijdens deze sessie bepaalde dingen over jezelf, dat zou ik nog willen.

Verder wil ik blijven doorgaan met FloatFit en buitentrainingen. Ik houd de site en Facebookpagina van Happier Life in de gaten. Als alles haalbaar is, wil ik graag mee blijven doen met alle nieuwe dingen die ze organiseren. En misschien dat ik dit jaar een leuke sportieve vriend tegenkom. Wie weet…

Mijn advies naar anderen is: geef niet op! Als je iets wilt, dan lukt het ook. Hoe moeilijk of lastig het ook is. U bent sterker dan u denkt! Echt waar. Enjoy the little things in life!

Wat mij ook hielp was briefjes op de deur plakken. Memobriefjes met ‘Trots!’ ‘Yes I can do it!’ ‘Powervrouw!’ ‘-25 kg!’ Maar ook briefjes met dingen die je wil gaan doen. Het helpt!

Bianca over Wilma:

Wilma heeft 2 maanden personal mindful training gedaan bij Happier Life. In deze periode heb ik haar naast de trainingen intensief begeleid via app en mail. Wat ik zo knap vind aan wilma? Ze heeft echt de knop omgezet en stond open voor alle tips en adviezen die ik haar gaf, daarom heeft ze in korte tijd geweldig resultaat. Wilma is altijd super vrolijk, enthousiast, behulpzaam, creatief en attent. Keep going Wilma! X Bianca