Marijke de Wit


"Soms zit het mee, soms zit het tegen"

In juni (2015) zat het voor mij tegen. Ik kwam ten val tijdens een paardrijd les en brak daarbij een ruggenwervel. Wat een mooie zomer had kunnen worden, eindigde in een ziekenhuisopname gevolgd met een intensieve revalidatieperiode. De behandelend arts had aangegeven dat voor dit soort breuken een herstelperiode staat van 9-12 maanden. Eigenwijs als ik ben, dacht ik dat dit wel sneller kon.
Via paarden coaching kwam ik in contact met Bianca Landman van Happier Life. Eind december volgde ik, samen met mijn dochter, een paardencoachsessie bij haar. Vanaf moment 1 merkte ik dat Bianca staat voor enthousiasme, motiverend, humor en inzicht in mensen. Ik ben een kei in sommige situaties een masker voor te houden maar bij Bianca viel het masker al vrij snel af. Vanaf dat moment ben ik Happier Life gaan volgen via Facebook. Ik werd en word nog steeds enthousiast van de werkwijze van Happier Life, de dagelijkse motivatie quotes en hun ideeën op het gebied van voeding en sporten.
Ik zag het Fit for Summer programma voorbij komen en ik besloot meteen om mij hiervoor op te geven. Na het ongeval was ik al een aantal kilo’s verloren maar ik wilde zo graag fitter voelen en de aanpak van Happier Life (jezelf niks ontzeggen maar genieten van een gezonde levensstijl) sprak mij wederom erg aan. Vol enthousiasme ben ik begonnen aan Fit for Summer. Onder Fit for Summer vallen ook work outs. Geen probleem dacht ik…
Na de eerste work out alleen te hebben gedaan, volgde een nachtelijke paniekaanval: kan mijn rug dit wel aan? Heb ik niet te veel van mezelf gevraagd? Straks heb ik een stap achteruit gezet in plaats van vooruit? Kortom: de work outs heb ik aan de kant gegooid. Dankzij de besloten Facebook pagina, waar Fit for Summer leden toegang tot hebben, begon het toch te knagen bij mij. Ik wil ook weer sporten en ervan genieten op een gezonde en leuke manier. Ik heb contact gezocht met Happier Life en mij opgegeven voor personal training. Wat vond ik het eng en wat voelde ik mij kwetsbaar! Vanwege mijn rugproblemen werd ik gekoppeld aan Pascal Landman en ja hoor ook Pascal wist ervoor te zorgen dat tijdens de eerste training mijn masker af viel. Het allerbelangrijkste wat Pascal mij heeft geleerd dat ik mijn rug kan belasten en dat de pijn die ik voel ‘gewoon’ spierpijn is en geen schadelijke pijnen aan mijn rug. Pascal heeft mijn oefeningen laten doen waardoor ik het zelfvertrouwen in mijn lichaam terug kreeg, balansoefeningen om te laten zien dat ik niet zomaar ga vallen en krachtoefeningen om te laten zien dat ik meer aan kan dat ik zelf dacht. Pascal is een hele enthousiaste personal trainer, heeft oog voor je persoonlijke situatie en gaat daar op een respectvolle manier mee om, laat je eigen grenzen opzoeken, bouwt rustmomenten in en wat ik ook heel belangrijk vind de humor was ook ruimschoots aanwezig.
Kortom een jaar later (ja ja de dokter had toch gelijk…) voel ik mij fitter, heb ik weer vertrouwen in mijn rug, heb ik een gezondere levensstijl, geniet ik van gezond eten en heb ik weer plezier in het sporten.