Persbericht uit Engeland!

Nieuw, ontzettend leuk en aantrekkelijk voor iedereen. 2017: We zijn verheugd om te melden dat de FloatFit® HIIT en Yogalessen van AquaPhysical, gegeven door Happier Life, ook aanwezig zijn op het Healthy Fest in Zeewolde in mei!

AquaPhysical is uitgelaten dat er zo veel vraag is naar FloatFitlessen over de hele wereld. Eén video, op het net gezet door AquaPhysical vorig jaar mei, is door meer dan 120 miljoen mensen over de hele wereld bekeken. Dat laat zien dat er een enorme interesse is voor het product van AquaPhysical, de AquaBase®, en de lessen: FloatFit®. Het is verslavend leuk, en ook nog eens heel effectief!

De FloatFitlessen worden elke week in Alkmaar gegeven door Happier Life, door onze Master Trainers Bianca Landman en Pascal Landman.

De AquaBase® is een platform waarop de deelnemers oefeningen kunnen uitvoeren met een lage impact. De crux ervan is dat de plank direct de disbalans vindt in het lichaam van de FloatFitdeelnemers. FloatFit® maakt optimaal gebruik van de instabiliteit van het water, door de volledige lengte van de AquaBase te benutten. Daardoor behalen deelnemers een maximaal effect: ze werken continu aan de corestabiliteit om in balans te blijven.

Leila Francis Coleman, de maker van de AquaBase®: “We zijn opgewonden dat we deze nieuwe benadering van fitness hebben geïntroduceerd. We weten zeker dat mensen van alle leeftijden met verschillende sportieve vermogens, het fantastisch vinden om deze unieke manier van sporten te ontdekken.’’

Zie voor meer informatie over AquaPhysical of Happier Life:

AquaPhysical www.aquaphysical.com

De AquaBase® is sterk en opblaasbaar. Makkelijk om op te slaan, zowel opgeblazen als leeg, en kan gebruikt worden in de meeste beschutte watergebieden. Van een openluchtzwembad in de stad, een prachtig intiem hotelzwembad tot in een beschermde baai. FloatFit start momenteel op steeds meer verschillende locaties, van Aberdeen Schotland tot Honiton in Engeland, en van Nederland tot Duitsland en Oostenrijk.

Het verschil?

FloatFit biedt een work-out van het totale lichaam, op een levensgroot instabiel drijvend platform, uit de buurt van overvolle sportcentra. Het voegt een nieuwe en effectieve dimensie toe aan een dagelijkse work-out, door gebruik te maken van de AquaBase, de eerste drijvende oefenmat.

De voordelen?

De beweging van het water zorgt ervoor dat zowel de spieren in de core en de concentratie moeten samenwerken om boven op de AquaBase te blijven staan. De fijne stabilisatiespieren, die voorkomen dat er dislocaties plaatsvinden en je gewrichten krachtig maken, maken overuren. Deze spiervezels worden vaak niet uitgedaagd in je gemiddelde work-out.

En tot slot…

FloatFit biedt een nieuwe, opwindende en superleuke manier van bewegen! Meestal realiseren de deelnemers niet eens dat ze zwaar aan het sporten zijn. Totdat ze de volgende ochtend wakker worden…

Achtergrond

Nadat ze vier jaar in de consultancy had gewerkt, besloot Leila Francis Coleman in 2014 het idee uit te werken dat al tijden in haar hoofd aan het ontkiemen was. Na een paar maanden van ontwikkeling, samen met fitnessprofessional en semiprofessioneel rugbyspeler Tom Whelan, was het hele idee uitgekristalliseerd. Het bedrijf AquaPhysical was ontstaan.

Na grondig overleg met ervaren fitnessprofessionals – zoals yoga- en pilatesinstructeurs, persoonlijk trainers en fysiotherapeuten – over de ontwikkeling van het product en de lessen, was het prototype van de AquaBase gereed. De testfase begon! Geweldig! En iedereen die het geluk had om er een uit te proberen, had er ontzettend veel plezier in. Daarna volgde de lessenstructuur, waarin getoond werd hoe je de AquaBase® effectief kunt gebruiken. De eerste FloatFitlessen werden aan het einde van 2015 gegeven.

Dit is FloatFit® HIIT. Andere lessen volgen, FloatFit® Yoga volgende maand al, en FloatFit Pilates, FloatFit Grow en FloatFit Meditation komen er in de toekomst aan.