Heb je een (winter) depressie?

Maandag 15 januari. Het is koud, guur en grijs. PLUS: het is 'blue monday', de meest depressieve dag van het jaar. Lets talk dirty, heb jij last van een (winter) dip, of depressie.

Een (winter) dip, of depressie. Geen onderwerp waar je gezellig mee begint he, op de maandagochtend. Terwijl een somber gevoel helemaal niet iets is wat je altijd maar hoeft te verbergen of negeren. Je mag je best eens gewoon ontzettend K*#@te voelen. Sterker nog, jouw happier Life is niet compleet zonder sombere dagen. Het is ook heerlijk om lekker onder de deken te kruipen en niks te doen. Een (winter) dip, of depressie kan ook ontstaan omdat je vindt dat je altijd maar ‘vrolijk’, ‘sterk’, of ‘gezellig’ MOET zijn. Deze gedachtes onderdrukken het gevoel en de behoefte van binnen om te ontspannen. Je spreekt hier niet gelijk van een depressie. Voel jij je een langere periode achter elkaar moe, somber, futloos, ben je regelmatig ziek en kwakkel je met je gezondheid? Heb je hier tijdens de winter mee last van? What to do?

5 simpele AT HOME TIPS:

  • Vitamine D. Vitamine D is goed voor sterke botten en tanden, je immuunsysteem, spierfunctie en opname van vitamines en mineralen. Behoorlijk belangrijk en veel nederlanders hebben en tekort. Zonlicht is de voornaamste bron van vitamine D, waar zit het nog meer in? Zalm, forel, makreel, gekookt ei, roomboter en halfvolle melk. Zet deze op je boodschappenlijst.

 

  • Ga naar buiten! Juist nu is het zo belangrijk om frisse lucht en nieuwe energie op te doen. Daarnaast heeft kou nog veel meer voordelen voor ons humeurr en immuunsysteem. Wist je dat? Je door je lichaam regelmatig bloot te stellen aan kou, je beter VET VERBRAND! Binnenkort, op 11 februari kun je bij Happier Life een mini workshop volgen van de ‘icemen’.

 

  • Beweging. Lichaamsbeweging is uiteraard overal goed voor, alleen zijn velen tegenwoordig te veel gefixeerd op het uiterlijk als het gaat om sport, training, of beweging en worden de positieve kanten van een simpele dagelijkse wandeling weleens vergeten. Lichaamsbeweging zoals wandelen en fietsen heeft zoveel meer voordelen. 1). Het verbeterd je humeur, dus ben je chagrijnig of heb je offday? Ga dan in plaats naar de gym, waar je geen zin in hebt, gewoon even lekker wandelen. Buitenlucht stimuleert het hormoon ‘serotonine’, wat zorgt voor een goed humeur en tevens nachtrust. Nummer 2 is dan ook dat beweging tegelijkertijd een vorm van ontspanning is, waardoor je je beter zult voelen.

 

  • GET CREATIVE. Dit is ook een fijne periode in het jaar om je creativiteit tot uiting te laten komen, ga bijvoorbeeld een leuke work-shop volgen, verander de inrichting van je huis, of maak een moodboard voor jezelf. Kleine veranderingen, kunnen een groot effect hebben.

 

  • Wees niet te streng voor jezelf en doe iets spontaans.