Happier Life winter tips!

Het beloofd een koude, strenge winter te worden. Bereid je alvast voor... Een gezonde en actieve leefstijl voorkomt klachten en kwaaltjes. 5 tips voor de winter.

5 WinterFit AT HOME TIPS:

  • Vitamine D. Vitamine D is goed voor sterke botten en tanden, je immuunsysteem, spierfunctie en opname van vitamines en mineralen. Behoorlijk belangrijk en veel nederlanders hebben en tekort. Zonlicht is de voornaamste bron van vitamine D, waar zit het nog meer in? Zalm, forel, makreel, gekookt ei, roomboter en halfvolle melk. Zet deze op je boodschappenlijst.

 

  • Ga naar buiten! Juist nu is het zo belangrijk om frisse lucht en nieuwe energie op te doen. Daarnaast heeft kou nog veel meer voordelen voor ons humeur en immuunsysteem. Wist je dat? Je door je lichaam regelmatig bloot te stellen aan kou, je beter VET VERBRAND!

 

  • Beweging. Lichaamsbeweging is uiteraard overal goed voor, alleen zijn velen tegenwoordig te veel gefixeerd op het uiterlijk als het gaat om sport, training, of beweging en worden de positieve kanten van een simpele dagelijkse wandeling weleens vergeten. Lichaamsbeweging zoals wandelen en fietsen heeft zoveel meer voordelen. 1). Het verbeterd je humeur, dus ben je chagrijnig of heb je offday? Ga dan in plaats naar de gym, waar je geen zin in hebt, gewoon even lekker wandelen. Buitenlucht stimuleert het hormoon ‘serotonine’, wat zorgt voor een goed humeur en tevens nachtrust. Nummer 2 is dan ook dat beweging tegelijkertijd een vorm van ontspanning is, waardoor je je beter zult voelen.

 

  • GET CREATIVE. Dit is ook een fijne periode in het jaar om je creativiteit tot uiting te laten komen, ga bijvoorbeeld een leuke work-shop volgen, verander de inrichting van je huis, of maak een moodboard voor jezelf. Kleine veranderingen, kunnen een groot effect hebben.

 

  • Eet extra….. EXTRA veel groene groenten, zoals: boerenkool, spinazie, spruitjes en sperziebonen.