Happier Life Fit-Tip.

Happier Life Fit-Tip. Iedere week een tip voor een gezonde, bewuste en actieve leefstijl.

De kerstvakantie is voorbij. Nu begint het ‘normale’ leven weer en je bent al goed op weg met je gezonde voornemens?

Ik heb speciaal om je te motiveren bij je goede voornemen(s) een Fit-Tip. En voordat je denkt dat ik je een workout-schema ga geven, of ga vertellen dat je alleen nog maar sla mag eten oid, moet ik je helaas teleurstellen.  Deze Tip is misschien wel precies het tegenovergestelde, maar wel van groot belang en we doen het allemaal veel te weinig. Take a break! De tip van deze week is om af en toe een break te nemen om te ademen.

De Fit-Tip van deze week: ADEM IN EN UIT

Per dag ademen we gemiddeld zo’n 23.000 keer. Best veel hè?!

Toch staan we vaak nauwelijks stil bij de ademhaling. En dat is best vreemd. Je hebt de ademhaling namelijk nodig om te kunnen blijven leven. Daarom beginnen we hier ook mee: bewust ademhalen verbetert je energieniveau en verlaagt je stresslevel.

Om te beginnen:

Ga gewoon even rustig zitten. Het maakt niet uit waar of wanneer, thuis op de bank, buiten in het park, tijdens je lunchpauze, onder de douche… Anywhere. Begin met 5 minuten, je mag het uiteraard zo lang doen als je wilt. Maar laten we beginnen met 5 minuten. En, ook belangrijk om te weten: er is geen ‘goed’ of ‘fout’.

 

  • Ga ontspannen zitten met je schouders laag
  • Adem in 3 seconden diep in door je neus, waardoor je borst omhoog komt.
  • Houd je adem vervolgens ongeveer 2 seconden vast.
  • Blaas je adem uit door mond
  • Herhaal zo lang je wilt

 

Nogmaals er is geen ‘goed’ of ‘fout’ tijdens deze oefening. Vind een ritme en blijf ontspannen, met een zachte blik in je gezicht. Krijg je er eenmaal een ritme in, dan kun je tijdens deze oefening werken aan een positieve mindset. Iedere keer als je uitademt blaas je gedachtes weg die jij niet nodig hebt. Bijvoorbeeld:

 

‘Ik heb geen tijd’

‘Het lukt me niet’

‘Ik moet nog’

‘Ik heb er geen zin in’

‘Ik kan het niet’

 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar dit zijn gedachtes die je liever kwijt dan rijk bent. Adem daarom in plaats daarvan diep in met positieve gedachtes. Bijvoorbeeld:

 

‘Ik neem tijd voor mezelf’

‘Ik kan het ‘

‘Ik moet even niks’

‘Dit voelt fijn’

‘Ik heb er zin in’

Deze oefening kun jij vanaf nu iedere dag, op ieder moment en zo lang als je maar wilt doen. Hoe fijn is dat?! Meer tips om gemotiveerd te blijven en je goede voornemens te laten slagen lees je hier.

Benieuwd naar de Tip van volgende week, of heb je zelf een interessant onderwerp? Laat het mij dan weten.