Happier Life fit-tip

Positieve mindset. De Happier Life fit-tip van deze week gaat over een positieve mindset. Een positieve mindset betekent niet dat je altijd heppiedepeppie moet zijn, nooit chagrijnig bent en het zegt ook niet dat je geen vervelende dingen meemaakt. Maar, wat is het dan wel?

 

Positief in het leven staan, hoe doe je dat? Positieve mensen zitten lekkerder in hun vel. Ze voelen zich in balans, gezonder, vitaler, optimistischer, energieker en meer geïnspireerd. Geïnspireerd als in: ze zijn open-minded.

Hoe sta jij in het leven? Of het positief of negatief is, komt voort uit jouw eigen gedachten. Hoe je de dingen ziet, voelt en ermee omgaat. Negatieve gedachten kunnen je meesleuren in flops, bedreiging, onzekerheid, fouten, doemscenario’s en teleurstelling. Laten we het hebben over een positieve mindset. Dit is namelijk iets wat iedereen kan hebben en wat jou in allerlei verschillende situaties helpt.

Pas deze tips toe om positief in het leven te staan:

  • Focus op het goede

Kijk jij eerder naar het negatieve? Herken je bijvoorbeeld de vakantieverhalen van mensen, die eerst opsommen wat er niet oké was? Maar ook een ander voorbeeld: je wilt gezonder gaan eten en vindt bij voorbaat bepaalde dingen al vies?! Focus op het goede, in welke situatie dan ook. Sta iedere dag stil bij iets wat wél goed ging, wat je fijn vond, of wat je hebt bereikt. Op den duur gaat het vanzelf 🙂

  •  Herken je negatieve gedachten

Nu komt het misschien over alsof je nooit negatieve gedachten mag hebben. Dat is niet helemaal waar. Je mag je absoluut wel boos, gefrustreerd, geïrriteerd zijn of een andere negatieve emotie hebben. Wees je juist extra bewust van deze gedachten, doe niet alsof ze er niet zijn. Door ze te negeren kom je in een negatieve spiraal en daar wil je echt niet inzitten. Herken de gedachte en vraag aan jezelf of ze terecht zijn. Zo ja? Accepteer dat het dan even zo is. Maar weet wel: het wordt altijd weer beter. Zo nee? Buig de gedachte dan om naar positieve denkwijze.

  •  Zorg voor jezelf

Door voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding ga jij je automatisch beter en positiever voelen. Jij bent zo ontzettend belangrijk en er is echt maar één persoon verantwoordelijk voor je gezondheid: JIJ! Zorg daarom goed voor jezelf.

Dat moet je niet alleen maar doen omdat je wilt afvallen, een betere conditie wilt hebben of een bepaald ideaalbeeld nastreeft. Maar omdat jij het verdient om je goed te voelen.

  •  Wees open-minded

Mijn favoriet:-) Of eigenlijk, heeft deze me regelmatig uit vervelende situaties geholpen. Iemand die open-minded is laat zich niet belemmeren door zijn overtuigingen of ervaringen uit het verleden. Wanneer je met een open geest in het leven staat, sta je open voor nieuwe ideeën, ervaringen, theorieën, mensen en inspiratie. Je denkt vanuit nieuwsgierigheid, je wilt ontdekken, proberen en leren zonder een negatief oordeel te vellen over jezelf of anderen.

Heb je wat aan deze tips? Ga je het uitproberen? Begin met de tip die je het meest aanspreekt, of die op jou het meest van toepassing is. Verwacht geen wonderen in 1 dag 🙂 Oh ja, en geef jezelf de tijd. Jaja, zomaar stiekem nog een bonustip.