Kettlebell work-out

Krachttraining? Veel mensen hebben bij het woord 'krachttraining' al snel de associatie met bodybuilding, grote spieren, dat is alleen voor mannen.

Wat is krachttraining?

Bij krachttraining doe je oefeningen om je spieren sterker en steviger te maken. Je kunt deze oefeningen in de sportschool, vanuit huis of buiten te doen, met gewichten, op fitnessapparaten of met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Krachttraining is vooral gericht op het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding en daarmee je algehele fitheid.

Door het doen van krachttraining krijg je sterkere en grotere spieren( nee, je wordt geen bodybuilder:-) en gaat je stofwisseling omhoog. Je spieren verbranden tijdens je training calorieën. Maar het mooie ervan is…Ook in ruststand blijven je spieren voor je werken, je verbrand meer vet. Sterkere en grotere spieren hebben namelijk meer brandstof nodig dan kleinere spieren.

Door het doen van krachttraining…

  • Val je sneller af dan met alleen cardiotraining, ook in rust
  • Worden je spieren, pezen en banden sterker
  • Voel je je beter door de aanmaak van dopamine en serotonine: lees ook de fit-tip boost je hormonen
  • Gaat bewegen makkelijker; je lichaam wordt beter ondersteunt
  • Je voelt je energiek en sterk
  • Krachttraining kun je combineren met alle andere sporten zoals: paardrijden, hardlopen, yoga, fietsen, bootcamp, FloatFit etc.
  • Doorbreekt een trainingsplateau

Genoeg redenen om te beginnen met krachttraining!? Maar toch. De meeste zien het niet zitten om naar een sportschool te gaan, vinden het saai of weten niet goed welke oefeningen ze precies moeten doen.

Bestand 16-08-17 15 21 16
small group kettlebell work-out

Bij Happier Life, kun je een oa  Pop-up kettlebell workout volgen. Tijdens deze training gebruik je de kettlebell als gewicht om bodyweight oefeningen extra uitdagend te maken. De kettlebell is een soort kanonskogel met een handvat, waarmee je eindeloos oefeningen kunt doen. Doordat je het gewicht op verschillende manier beweegt en gebruikt, stimuleer je meerdere spiergroepen in 1 keer, waardoor je in korte tijd effectief kunt trainen…..ook dat is een voordeel.  Een groot deel van de oefeningen met de kettlebell voer je staand uit, waardoor je balans, core-stabiliteit en concentratie verbetert. Klinkt goed!

 

Kijk ook naar de optie Personal, small group training, waarbij de kettlebell wordt gebruikt.