FloatFit de fitnessrage van 2017?!

FloatFit is momenteel de fitnessrage van 2017! Het is natuurlijk nieuw en trendy, maar wat maakt deze (in)spannende work-out nog meer zo bijzonder? Mijn achtergrond gaat verder dan alleen het geven van trainingen. Sporten en bewegen zie ik als een middel om een connectie te maken tussen BODY&MIND. Hoe gaat dat in z'n werk met FloatFit?

Mocht je het ook hebben meegedaan, of heb je een aantal foto’s bekeken, dan weet je hoe het is. Beeld je dit in: je begint zittend op een wiebelend ding, dat op het water ligt: de aquabase®. Je dobbert en het voelt best prettig, je bent (vooral de eerste keer) benieuwd wat er komt en of je kunt blijven staan. Een lekker muziekje op de achtergrond, even je ogen dichtdoen, terwijl je begint met de warming-up en meteen merkt dat je lichaam/spieren aan het werk gaan.

 Bewustwording van je lichaam

Op de aquabase® ben je je direct bewust van je lichaam. Of je nu zit, staat, de oefeningen doet of even liggend rust tijdens de work-out. Iedere beweging voelt anders aan. Sommige bewegingen gaan langzamer of zijn zwaarder dan bijvoorbeeld in de sportschool of met twee voeten op de grond. Andere oefeningen gaan juist soepeler. Je bent je veel bewuster van je beweging en daarmee ook van je hele lichaam.

Welke spieren span je wel of juist niet aan, en hoe kun je dat nu tegelijkertijd doen? In de work-out zitten vaak simpele bewegingen, maar door de instabiliteit heb je veel meer aandacht nodig voor je lichaam. Deze bewegingen maken kan zelfs een grotere uitdaging zijn dan een keer van de aquabase vallen en er weer opklimmen :-).

Vergeet alles om je heen

Dit brengt mij meteen bij het volgende punt waarom FloatFit een geweldige work-out is. Je vergeet alles om je heen doordat je zo gefocust bezig bent. Tijd om je gedachten te laten afdwalen naar werk, huishouden, kinderen, mail of andere zaken heb je even niet. FIJN HE?! Een half uurtje echt even helemaal voor jezelf. Hierdoor kun je er helemaal voor gaan.

Persoonlijke uitdagingen

De work-out FloatFit zit vol met fysieke uitdagingen. Ten eerste natuurlijk je balans vinden, iets wat bij de meesten na 1-2 keer meedoen heel erg goed lukt. De challenge van de maand, waarbij je oefeningen doet die behoorlijk pittig zijn. Maar ook je persoonlijke uitdagingen, zoals de 2 voorbeelden hierboven: bewuster worden van je lichaam, of even tijd voor jezelf maken.

Andere voorbeelden die je als persoonlijke doelstelling kan hebben zijn: andere mensen ontmoeten, werken aan je zelfvertrouwen, grenzen verleggen, ontspanning, concentratie verbeteren, meer doorzettingsvermogen of even lekker losgaan!

 

Go with the flow

Als je een keer hebt meegedaan met FloatFit, dan heb je me dit vast horen zeggen: ‘Go with the Flow’. Je MIND heeft soms de neiging om je tegen te houden. Zegt tegen je dat het eng is, dat je het niet kunt, dat het moeilijk is of zelfs stom. Dit zijn gedachten die je in het dagelijkse leven vast weleens hebt en die je op de aquabase® ook zult hebben. No worries! Iedereen heeft van die gekke stemmetjes in z’n hoofd.

Eenmaal op de aquabase® krijgen deze gedachten gelukkig weinig kans, want het is ‘Go with the Flow’. Gewoon doen, proberen en kijken of het lukt. Val je eraf? Wat maakt het uit, dan klim je er toch gewoon weer op?! Gun jezelf een half uur ontspanning, daag jezelf uit, overwin je angst, en bovenal HAVE FUN!

 

Dat is wat FloatFit zo bijzonder maakt. Zie ik je snel in één van de classes? Boek via lessen.happierlife.nl en ervaar het zelf!