Bambi on ice!

De Aquabase® wordt aan de voor- en achterkant aan twee kabels gehaakt die in het water zijn gespannen. De touwen zijn niet strak gespannen zodat de Base ook wat bewegingsvrijheid heeft. Mocht je net als ik een onderontwikkeld evenwichtsorgaan bezitten; het ding beweegt. Veel. Mijn buurvrouw lachte me bemoedigend toe. Rustig aan, even wennen! Nadat ik mij langzaam opwerkte tot een staande positie schoot een scene van Bambi on Ice mij als eerste te binnen. Knikkende beentjes en zwaaiende armen…even wennen inderdaad!

Bambi on Ice

Een nieuw fenomeen heeft in kort tijdsbestek aan populariteit gewonnen in Huize Clement; Floatfit®. Misschien dat je niet bekend bent met deze vorm van HIIT. Daarom hoop ik wat duidelijkheid verschaft te hebben als ik mijn persoonlijke ervaring in geuren en kleuren uit de doeken ga doen!

Goed. Zoals gezegd. Nieuwe rage. Vrouw aan de Floatfit®, Enthousiasme ten top. Nou ben ik niet een persoon die snel te porren is om nieuwe sporten te proberen. Maar aangezien de trainster Bianca mij een half jaar geleden kennis heeft laten maken met burpees en mijn eigen sterfelijkheid, en dat toch best wel een positieve ervaring was, prikkelden de lessen mijn nieuwsgierigheid.

Zo geschiedde dat ik mij enkele dagen geleden in een zwembad te Alkmaar op een ‘Aquabase®’ terug vond. Voor de leken onder ons; een ‘Aquabase®’ valt het best te beschrijven (vind ik) als een lichtgewicht surfplank, maar dan even wat breder. En rechthoekiger. Ok, misschien niet de beste omschrijving. Maar aangezien ik tijdens de les het vehikel ook geregeld van onder de waterspiegel heb mogen bewonderen vind ik mijn beschrijving meer dan afdoende. Ik dwaal af…Ter zake! Want daarom lees je dit uiteraard.

Floatfit® dus. De les werd bijgewoond door acht andere pioniers waaronder mijn vrouw Nathalie. De eerste uitdaging was om op de Aquabase® te staan om opwarmoefeningen te doen. Tussen haakjes (woordspeling); De Aquabase® wordt aan de voor- en achterkant aan twee kabels gehaakt die in het water zijn gespannen. De touwen zijn niet strak gespannen zodat de Base ook wat bewegingsvrijheid heeft. Mocht je net als ik een onderontwikkeld evenwichtsorgaan bezitten; het ding beweegt. Veel. Mijn buurvrouw lachte me bemoedigend toe. Rustig aan, even wennen! Nadat ik mij langzaam opwerkte tot een staande positie schoot een scene van Bambi on Ice mij als eerste te binnen. Knikkende beentjes en zwaaiende armen…even wennen inderdaad! Dat brengt mij meteen bij wat Floatfit® (voor mij) tot een leuke uitdaging maakt; je staat op een Aquabase® die alles doet behalve stabiliteit bieden. Je bent constant bezig om je evenwicht te bewaren terwijl je de oefeningen gaat doen. Ik was dan ook erg trots dat ik de warming up overleefde zonder incident!

Na de warming up gingen we LOS. Floatfit® is met recht een High Intensity Interval Training. Van Planken tot burpees, van Squats tot push-ups; er komt van alles voorbij en dat gaat in een lekker tempo. Dit alles begeleid door een lekker muziekje en een lachstuip van mijn vrouw als ik met de gratie van een astmatische Potvis mezelf weer eens de Aquabase® op probeerde te hijsen. Waar ik op het vaste land een gezonde afkeer van Burpees en mountainclimbers heb ontwikkeld waren deze tijdens de les gewoon supervet om te doen! Af en toe viel ik bijna, wist mij miraculeus te herstellen of keilde pardoes van de Aquabase®. Als ik dan een serie oefeningen goed had afgerond gaf dat wel een kick! Welke oefening ook pittig (en gewoon gaaf!) is om te doen zijn de Waves. Daarmee wordt bedoeld; golven maken met die Aquabase®! Beetje doorzakken en van links naar rechts jouw gewicht verzetten. Je moet je voorstellen dat er een tiental Aquabases naast elkaar liggen die dit tegelijk uitvoeren. Dit zorgt voor een beste deining waardoor er geregeld een luide *plons* te horen is.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me de gehele les prima heb vermaakt. De oefeningen zijn pittig en gaan in een lekker tempo door. Ze uitvoeren is al een uitdaging an sich. Ze correct uitvoeren is echt next level voor me. En als je zelfs dat onder de knie hebt dan kan je jezelf weer uitdagen door gewoon ‘effe’ een jumpsquat te doen (ik heb ze gezien! Het kan echt!).

Dus. Mocht je een ontspannen en vrolijke sfeer kunnen waarderen, wil je uitdagende oefeningen en kan je watertrappelen? Met Bianca krijg je een Floatfit® trainster die weet hoe je het maximale uit deze HIIT kan halen! Schrijf je in!